Previous Next

100 відсотків житлового фонду й закладів соціальної сфери Полтавщини готові до зими

Надрукувати

Завершується процес підготовки області до опалювального сезону. На 100 відсотків підготовлені як житловий фонд, так і заклади соціальної сфери. Про це на апаратній нараді 27 вересня поінформував начальник управління житлово-комунального господарства та енергетики ОДА Едуард Рева.

За його словами, відповідно до планів виконаний капітальний ремонт доріг, підготовлена прибиральна техніка. Підприємства водопровідно-каналізаційного господарства також виконали свої плани. Теплове господарство готове на 99,5 відсотка. Залишилася лише одна котельня ТОВ «Полтаватепло», яка опалюватиме 109-й мікрорайон обласного центру.

Директор ТОВ «Полтаватепло» Олександр Пороскун повідомив, що котел завантажений у приміщення котельні.

«Залучено підрядника, який надав пропозиції щодо термінів і вартості робіт із приєднання котла до мережі. Минулого тижня провели оголошення населенню про запуск води по мережі. Виявили два пориви, які у вихідні ліквідували. Нині проводиться наповнення системи водою», – сказав Олександр Пороскун.

Додав, що між підприємством і турбомеханічним заводом укладений договір оренди газової мережі. Цього тижня мають підписати угоду з АТ «Полтавагаз» про розподіл газу. Наступний крок – укладення договору з НАК «Нафтогаз» щодо постачання газу й затвердження тарифу.

Заступник Полтавського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Євген Ричка поінформував, що на 28 вересня заплановане засідання позачергової сесії міської ради, на якому мають розглянути тільки чотири питання, які стосуватимуться саме опалення 109-го мікрорайону та передачі супрунівської котельні.

Едуард Рева додав, що минулого тижня в ОДА відбулося перше засідання територіальної комісії щодо узгодження різниці в тарифах, на якому розглянули показники по 8 підприємствах комунальної теплоенергетики. Загальна сума узгодженої заборгованості – 494,1 мільйона гривень. На наступному засіданні, яке проведуть цього тижня, розглянуть матеріали решти підприємств комунальної теплоенергетики, а також водопровідно-каналізаційного господарства.