• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У двох селах Миргородського району за тиждень щепили 200 осіб завдяки інформаційній кампанії

Для залучення до вакцинації літніх людей у сільській місцевості Бюро ВООЗ в Україні реалізувало в Полтавській області пілотний проєкт спільно з ГО «Батьки за вакцинацію» та МОЗ. У ньому взяли участь два села Миргородського району – Гаркушинці та Петрівці – з загальною кількістю населення 2180 людей. До проєкту було вакциновано 22 % мешканців. Дві інформаційні бригади у складі волонтерів і медиків проводили роз’яснювальну роботу серед мешканців і в організованих колективах, щодня змінювали локації, де кожен мешканець міг отримати відповіді на свої питання щодо вакцинації.

Як розповіла технічний спеціаліст Бюро ВООЗ в Україні Вусала Аллахвердієва, для пілотного проєкту Полтавщину обрали невипадково. На час старту проєкту область була на високому рівні готовності до вакцинації та була зацікавленість керівництва в підсиленні проведення вакцинації від CОVІD-19.

«Важливо, щоб пріоритетні групи вакцинувалися у першу чергу в усіх країнах. Це як медпрацівники, так і люди похилого віку. В межах проєкту змогли знайти ключовий пріоритет і реалізувати ініціативу в сільській місцевості, адже більшість людей похилого віку проживають у селах, – сказала Вусала Аллахвердієва. – Активну участь у проєкті брали медпрацівники Миргорода. Також залучили все населення. Усі підтвердили, що проєкт був успішним, дав високий приріст кількості вакцинованих серед населення двох сіл».

Із жителями працювали волонтери та інспектори сіл, які доносили інформацію. За тиждень вакцинувалися понад 200 осіб. Це позитивний результат, враховуючи, що за півроку в двох селах було вакциновано 476 жителів. Декого щеплювали вдома, багато осіб виявили бажання вакцинуватися на ярмарку чи в місцевій амбулаторії.

«Вакциновані люди швидше повертатимуться до життя, ніж невакциновані. Цей меседж також озвучували волонтери, мотивували людей, щоб вони прийшли вакцинуватися, – розповів виконавчий директор ГО «Батьки за вакцинацію» Тимофій Бадіков. – Траплялися випадки, що на вакцинацію приходили з кумом, щоб не так страшно. Люди змінювали думку: якщо спочатку категорично відмовлялися, то через день приходили щеплюватися. Дуже цікавий для нас досвід, можна сказати новий, бо ми не просто проводимо інформаційну кампанію, а й тісно співпрацюємо з медичною спільнотою, одразу ввечері чи наступного дня бачимо результат. Є зворотній зв’язок, заради чого цей проєкт і реалізовували, – люди вакцинуються. Це мотивувало».

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак повідомив, що подібні акції й надалі проводитимуть в області.

«Насамперед ми активно продовжуємо вакцинальну кампанію. Хотілося, щоб показники були кращими, але якщо брати по кількості населення й з огляду на те, що сьогодні зроблено й робиться, ми все ж приділяємо велику увагу вакцинації, – говорить Віктор Лисак. – Розуміємо, що це один із методів запобігання поширенню коронавірусу. Увагу акцентуємо на щепленні освітян. Бажання, відповідальність і свідомість педагогічних працівників мають бути вищими».

За словами Віктора Лисака, двома дозами в Полтавській області щеплено 21,4 % населення, однією – понад 500 000 осіб. Уряд обіцяє стимулювати громади, які активно проводитимуть вакцинальну кампанію.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk