Previous Next

У територіальних громадах області мають паспортизувати місця відпочинку на воді

Надрукувати

Підсумки купального сезону на території Полтавщини підбили на нараді в голови облдержадміністрації Олега Синєгубова.

Невідомий об'єктЯк поінформував т.в.о. директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Віктор Стеблянко, на території області під час купального сезону обліковано 246 місць відпочинку на воді в 51 територіальній громаді. Паспортизованих пляжів – 106 (79 – загального користування й 27 – дитячих оздоровчих закладів), решта 140 – стихійні.

«У 30 територіальних громадах відсутні паспортизовані місця відпочинку на воді. Це питання потрібно вирішувати. В кожній громаді мають бути паспортизовані пляжі, – зазначив Віктор Стеблянко. – У травні фахівці рятувально-водолазної служби обстежили й очистили від сторонніх предметів підводні акваторії на всіх паспортизованих пляжах. Крім того, було підготовлено 129 плавців-рятувальників. Із них 82 працювали у дитячих оздоровчих закладах, 47 – на сезонних рятувальних постах у місцях масового відпочинку на водних об’єктах».

Віктор Стеблянко зазначив, що в області функціонував 51 сезонний рятувальний пост. Зокрема в Кременчуцькому районі – 21, Лубенському – 3, Миргородському – 9, Полтавському – 18. Наголосив, що постійно діючі рятувальні пости можуть ефективно вплинути на людей та убезпечити їх від загибелі на водних об’єктах.

За словами очільника Департаменту, кількість загиблих на водних об’єктах в області зменшилася порівняно з минулим роком на 2 людини – з 47 до 45, зменшилася кількість загиблих саме в купальний сезон – із 35 до 30 людей. Торік було врятовано всього 8 людей, а цьогоріч – 15. Віктор Стеблянко сказав, що найбільше на водних об’єктах гинуть чоловіки віком від 30 до 55 років. Одна з основних причин – вживання спиртних напоїв під час відпочинку.

Олег Синєгубов зазначив, що необхідно посилити роз’яснювальну роботу серед населення, особливо серед дітей, щодо дотримання правил поведінки на воді, а також продовжити обладнання рятувальних постів.