На Полтавщині стартував перший в Україні пілотний проєкт із виїзної вакцинації літніх людей

Надрукувати

Від сьогодні в області стартує перший в Україні пілотний проєкт із виїзної вакцинації літніх людей. Його впроваджують за підтримки МОЗ, ВООЗ та ГО «Батьки за вакцинацію», у партнерстві з Європейським Союзом та за підтримки Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА, Полтавського обласного центру громадського здоров’я. Мета пілотного проєкту –  мотивувати регіони більш активно щеплювати літніх людей.  

У ньому беруть участь два села Полтавської області – Гаркушинці та Петрівці. Тут протягом 6 днів працюватимуть волонтери, які комунікуватимуть із населенням, розповідатимуть про важливість та актуальність вакцинації, роботу діючих пунктів щеплень. Волонтерами стали такі ж самі мешканці громад: листоноші, медичні сестри, яких добре знають люди.

Населення сіл – понад 2000 людей, половина з яких – особи, старші 60 років. Вони належать до групи ризику, тому вакцинація для них украй важлива. Літніх людей підвозитимуть до пунктів вакцинації. Маломобільних осіб щепитимуть на дому.

За отриманими результатами пілотного проєкту Міністерство охорони здоров’я розгляне рішення про його впровадження в інших областях України. Серед пріоритетних груп наразі в Україні вакциновано лише близько 15% літніх людей.

 

Усе, що потрібно знати про вакцинацію від COVID-19 на Полтавщині: http://bit.ly/3eXow1X