Близько мільйона українців вакцинувалися Аstrazeneca

Надрукувати

Україна отримала 4,9 млн доз вакцини AstraZeneca різних виробників і станом на 7 вересня близько мільйона українців вакцинувались AstraZeneca. Цей препарат є лідером серед протиковідних вакцин, щеплення якими дає змогу подорожувати до різних країн без ПЛР-тестів, аналізів на антиген чи самоізоляції. Ця вакцина визнана в більш як 140 країнах світу.

Попит на неї стабільно високий.

Дещо про вакцину

AstraZeneca – це векторна вакцина проти COVID-19, яку розробила шведсько-британська компанія AstraZeneca у співпраці з Оксфордським університетом. Вакцини AstraZeneca виготовляють в Європейському Союзі, Великій Британії, Республіці Корея та Індії. 

Можливі реакції на щеплення:

Ці реакції є нормальними та минають за кілька днів після вакцинації. 

Протипоказання:

Як працює:

Використовує безпечний вірус застуди, щоб доставити специфічні білки коронавірусу в клітини організму людини. Цей білок активує імунну відповідь. В такий спосіб вакцина формує імунітет, не викликаючи хвороби. 

Це стара і добре вивчена технологія, що робить векторні вакцини безпечними. Прикладом вакцини цього типу є вакцина проти гарячки Ебола.

Склад вакцини 

Діюча речовина:

Допоміжні речовини:

Довідково: Щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя.

Ви можете вакцинуватись у найближчому центрі масової вакцинації чи пункті щеплень. Актуальний перелік та контакти є на офіційному сайті vaccination.covid19.gov.ua або за номером контакт-центру 0 800 60 20 19. Якщо ви організований колектив 50+ людей, запишіться за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 і до вас приїде мобільна бригада. Інші професійні групи попередніх етапів також щеплюють мобільні бригади. У Полтаві дізнатися про роботу центрів масової вакцинації та наявні вакцини можна за номером (095)027-51-77.

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я ПОР»