Previous Next

Євген Греков взяв участь у засіданні ради сільгосптоваровиробників Полтавщини

Надрукувати

На базі СТОВ «Воскобійники» відбулося засідання ради сільгосптоваровиробників Полтавщини. 

Невідомий об'єктУчасть у заході взяли аграрії області, заступник голови облдержадміністрації Євген Греков, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов, голова ГС «Аграрний союз України» Геннадій Новіков, генеральний директор СТОВ «Воскобійники» Валерій Капленко. Вони оглянули потужності підприємства, ознайомилися з технологіями, які там застосовують, а потім у межах засідання обговорили проблемні питання, з якими стикаються в роботі. Зокрема йшлося про законодавчі зміни та профільні законопроєкти, страхування, блокування податкових накладних, ліцензування, облік земель. 

Голова ради сільгосптоваровиробників Полтавщини Іван Кочерга поінформував про роботу цього органу протягом червня-серпня й окреслив завдання для поліпшення ефективності діяльності. 

Сергій Фролов розповів, що цього року в області зібрано 1,2 мільйона тонн пшениці. Середня урожайність – 50,3 ц/га. Повідомив, що по всіх видах культур урожайність вища, аніж торік. У цілому ранніх зернових зібрали на 300 тисяч тонн більше, ніж у 2020-му. Поінформував про державну підтримку сільгоспвиробників у галузі тваринництва й рослинництва. Очільник Департаменту розповів про законопроєкти, які стосуються агропромислового сектору й у перспективі розглядатимуться. Вони стосуються аграрних розписок, стимулювання гідромеліорації, фонду часткового гарантування, детінізації рівня податкового навантаження, посилення відповідальності за порушення законодавства в сфері захисту рослин, спрощення процедури експертизи реєстрації сортів рослин та обігу насіння.

Євген Греков наголосив, що невід’ємними складовими взаємодії з аграріями є конструктивний діалог і зворотній зв’язок.

«Ми співпрацюємо у межах координаційної ради при голові облдержадміністрації з питань розвитку фермерства. Інший напрям нашої взаємодії – за Програмою розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року. Основний акцент цієї оновленої програми – підтримка малих і середніх фермерських господарств, кооперативів, людей, які починають власну справу. Крім того, й на державному рівні передбачена підтримка за напрямами сільського господарства. Постійно тримаємо контакт з агровиробниками й разом із Департаментом агропромислового розвитку ОДА включаємося у вирішення різних питань», – зазначив Євген Греков.

На засіданні ради сільгосптоваровиробників Полтавщини обрали заступника голови ради. Ним став генеральний директор СТОВ «Воскобійники» Валерій Капленко.