Previous Next

Область активно готується до призначення житлових субсидій населенню на новий опалювальний період

Надрукувати

Стан організації роботи в області щодо призначення житлових субсидій на опалювальний період 2021/2022 років обговорили сьогодні, 6 вересня, на апаратній нараді  облдержадміністрації.

В ході наради директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко доповіла, що в  області державну підтримку через впровадження двох державних програм -  житлових субсидій та пільг одержують 240 тисяч сімей. Тобто, 176 тисяч сімей одержують житлову субсидію і 64 тис. сімей одержують пільги при сплаті житлово-комунальних послуг.

«Питання підтримки сімей при сплаті житлово-комунальних послуг з настанням опалювального сезону набуває особливої актуальності як для малозабезпечених верств населення, так і для органів влади, - зазначила у виступі Людмила Корнієнко. – Необхідно відзначити, що в поточному році були прийняті дві постанови КМУ від 14 квітня та 19 травня, які внесли кардинальні зміни в механізм надання житлових субсидій. Вперше в поточному році була передбачена і законодавчо закріплена норма обов’язкового звернення з травня 2021 року в управління соціального захисту сімей, які віднесені до трьох категорій: сім'ї, яким субсидія надавалась на фактично проживаючих зареєстрованих осіб, сім'ї, які орендують житло, та сім'ї, які отримують субсидію в безготівковій формі. Таких сімей було 26 тисяч, це 15% від загальної кількості сімей, які одержують субсидію».

 Людмила Корнієнко у своєму виступі звернулась до голів райдержадміністрацій та голів територіальних громад акцентувавши увагу на необхідності проведення системної роботи з прийом заяв від населення на призначення житлових субсидій,  адже у зв’язку з підвищенням тарифів очікується, що із заявами на призначення субсидій  на опалювальний період додатково звернеться близько 25 тисяч сімей. Перед органами соціального захисту населення області поставлено завдання щодо своєчасного та повного забезпечення призначення житлових субсидій населенню області на опалювальний період 2021/2022 років.