Previous Next

Олег Синєгубов привітав з посвятою в студенти першокурсників медичного університету

Надрукувати

Цього року 35 тисяч абітурієнтів стали студентами вищих навчальних закладів Полтавщини. Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов привітав із Днем знань першокурсників Полтавського державного медичного університету.

«Медичний університет випускав і випускає найкращих професіоналів, яких поважають у всій країні й за кордоном. Завдяки вам, завдяки університету Полтава вважається центром стоматологічного туризму, – сказав Олег Синєгубов. – Впевнений, що кожен із вас зробив свідомий вибір. Бажаю вам жаги до знань, адже нині цінуються не диплом та сертифікат, а саме набуті знання. Наше завдання – створити якісні умови для отримання освіти та забезпечити якісну матеріально-технічну базу на ваших майбутніх робочих місцях».

Олег Синєгубов наголосив, що обласна влада підтримує медичний університет.  Працює над тим, щоб у комплексі розвивати медицину області.

Медицина – один із пріоритетних напрямів у Стратегії розвитку Полтавської області до 2027 року. За півтора року Президент і обласна влада приділили значну увагу медичній сфері. Зокрема, в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» звели сучасний кардіоцентр, збудували нові сільські амбулаторії, оновили автопарк швидких та збудували паркінг для них, реконструювали приймальні відділення в опорних лікарнях.

«У найближчі роки розпочнуться масштабні реконструкції в дитячій та дорослій обласних лікарнях. Нині активно працюємо над оновленням  онкодиспансерів та інфекційних лікарень. Прагнемо, щоб у Полтаві з’явився сучасний онкодиспансер, який би відповідав не лише вітчизняним стандартам, а й світовим. У нас високопрофесійні лікарі, які щодня рятують життя людей, – сказав Олег Синєгубов. – Ми із задоволенням хотіли б бачити випускників університету працівниками медичних установ області».

Нагадаємо, що 1 вересня на Полтавщині за шкільні парти сіли 137 тисяч учнів, з них  13  тисяч першокласників.