Previous Next

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов привітав студентів аграрного університету з Днем знань

Надрукувати

Сьогодні, 1 вересня, з нагоди Дня знань голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов відвідав та привітав студентів Полтавського державного аграрного університету взявши участь в урочистій посвяті першокурсників закладу у студенти.

У своєму вітальному слові очільник області зазначив: «Полтавщина – аграрна область, більше 2 мільйонів гектар високоякісної землі знаходиться у нас в області, а це 5 % від усього об’єму земельних угідь країни. Область займає перше місце в Україні за кількістю великої рогатої худоби та надоями молока. Це ті показники, які дозволяють нам втримувати лідируючі позиції на аграрному ринку. Полтавський державний аграрний університет і його професорсько-викладацький склад щодня роблять внесок у підготовку високоякісних фахівців - працівників аграрної галузі, адже для майбутніх роботодавців важливі саме знання та професійність кадрів. Бажаю всім вам, дорогі студенти, успішного навчання», - підсумував Олег Синєгубов.

Ректорка університету, Валентина Аранчій, у своєму виступі побажала студентам успіхів у навчанні, якісному опануванні майбутньої професії закцентувавши увагу на професійності викладацького складу університету. «Я бажаю вам всім бути успішними і здоровими! Нехай завжди і у всьому щастить!», - звернулася ректорка до університетського товариства.

Нагороджено високими нагородами: за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку освіти і науки, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджений трудовий колектив Полтавського державного аграрного університету. Почесною грамотою й нагрудним знаком Кабінету Міністрів України відзначені ректор Полтавського державного аграрного університету, кандидат економічних наук, професор Валентина Аранчій, проректор із науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку ПДАУ, доктор історичних наук, професор Тамара Шаравара. Подяку Прем’єр-міністра України вручили першому проректору ПДАУ, кандидату економічних наук, професору Олександру Галичу, ректору Полтавського сільськогосподарського інституту з 1988 по 1996 роки, доктору сільськогосподарських наук, професору Олександру Куценку, ректору Полтавської державної аграрної академії з 1996 по 2011 роки, доктору сільськогосподарських наук, професору Віктору Писаренку. Почесною грамотою Полтавської ОДА відзначені учений секретар вченої ради ПДАУ Тетяна Була та проректор з адміністративно-господарської частини ПДАУ Василь Чуга.

Полтавський державний аграрний університет – один із найстаріших навчальних закладів Полтавщини, який готує фахівців за 35 освітньо-професійними програмами. Цього дня багатотисячний студентський колектив університету поповнився 1290 студентами.