Previous Next

Полтавську область із дводенним візитом відвідує Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні

Надрукувати

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Австралії в Україні паном Брюсом Едвардсом, який з робочим візитом перебуває у Полтавській області.

Очільник області розповів гостю про специфіку розвитку області.  

«У Полтавській області надзвичайно родюча земля й добре розвинений аграрний сектор. Якщо ми кажемо про промисловість, в нас є родовища газу. 50 % усіх запасів газу України знаходиться саме на території Полтавщини. Представлені великі підприємства машинобудівної галузі, гірничо-збагачувальні комбінати з видобутку руди, – розповів Олег Синєгубов. – Регіон має надзвичайний потенціал. Регіон має географічно вигідне положення , оскільки всі стратегічні транспортні артерії ідуть саме через Полтаву. За останні два роки дуже багато вкладали в інфраструктуру,щоб були умови для бізнесу, залучення інвестицій, для партнерських стосунків».

Голова Полтавської ОДА запропонував проводити спільні форуми, «круглі» столи, саміти між агровиробниками, щоб ділитися досвідом та розвиватися.

«Через пандемію до сьогодні не подорожував Україною, і почав це робити саме з Полтавської області. Приємно перед такими державними святами бути саме тут. Радий бачити ваш агро-культурний розвиток, від старого до нового, ярмарки, як це все переростає в сучасний процес. Певні напрямки та індустрії Полтавщини і Австралії подібні: це і видобувний напрямок, і агропромисловий сектор, тому в цих сферах можемо співпрацювати», – розповів Брюс Едвардс.

Також пан Брюс Едвардс поцікавився ходом земельної реформи в України та розпитав про методи боротьби з коронавірусом на Полтавщині.

Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії крім того зустрівся з екологічними громадськими організаціями, побуває на Сорочинському ярмарку та відвідає історико-культурний заповідник «Поле Полтавської битви».