• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

В Україні восени почнеться сезон здачі об'єктів інфраструктури - Кирило Тимошенко

В Україні восени цього року розпочнеться сезон здачі об'єктів інфраструктури у всіх регіонах. Загалом у роботі зараз перебувають близько 1000 таких обєктів, які реалізовуються у рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» та інших програм.

Невідомий об'єктПро це в ході форуму «Україна 30. Децентралізація» заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

За його словами, така велика кількість інфраструктурних проєктів стала можливою в тому числі завдяки децентралізації. Більшість об'єктів фінансуються спільно з державного бюджету та коштом місцевих громад, які завдяки децентралізації отримали більші фінансові можливості.

«І ми не кажемо тільки про дороги. Тому що близько 100 садочків, 100 шкіл, 100 спортивних об'єктів реалізовуються у громадах. Громади хочуть реалізовувати такі проєкти. Дійсно, держава допомагає своїм бюджетом, але це проєкти співфінансування, які фінансують і міста, і селища, і об'єднані територіальні громади», - сказав заступник голови ОП.

За його словами, за рахунок збільшення коштів, які в результаті децентралізації стали отримувати місцеві бюджети, між територіальними громадами вже намітилася конкуренція за отримання додаткового фінансування з держбюджету на реалізацію проєктів соціальної інфраструктури.

Тимошенко нагадав також про інші програми, ініційовані Президентом Володимиром Зеленським - «Велика реставрація», «Здорова Україна», «Активні парки», реконструкція приймальних відділень опорних лікарень тощо. У їхній реалізації активну участь беруть також і місцеві громади.

Держава, в свою чергу, допомагаючи територіальним громадам, з'єднує між собою ОТГ, великі і маленькі міста дорогами, які будують Укравтодор і обласні державні адміністрації.

«Я думаю, що усі разом ми зможемо за наступні декілька років побудувати дійсно гарну країну, яка вже зараз видозмінюється і всі це бачать», - зазначив Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко заявляв, що до кінця 2023 року в Україні буде відновлена вся мережа доріг державного значення.

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk