Previous Next

Ситуацію щодо забезпечення теплом жителів 109-го мікрорайону Полтави розглянуть на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

Надрукувати

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков взяв участь у виїзній нараді з розгляду технічної можливості забезпечення теплом жителів 109-го мікрорайону Полтави. Крім того, на заході були присутні представники теплокомунальних підприємств, обласної та міської рад, управління житлово-комунального господарства ОДА. Вони ознайомилися зі станом ТОВ «Полтаватепло».

«На котельні частково розібраний котел, демонтоване допоміжне обладнання, а на довжині понад 100 метрів демонтована частина мережі. Натоміть документи, які б підтверджували отримання погодження на ці дії, підприємством не надані, як і будь-які підтвердження, що опалення не могло бути здійснено в сезоні 2021/22. Тобто наразі є дії, які попередньо можемо розглядати, як самоуправство з боку власників мереж і теплових потужностей, що заподіює значної шкоди мешканцям Полтавської громади», – зазначив Євген Греков.

Розповів, що як і торік, облдержадміністрація стане майданчиком для комунікації між теплопостачальною організацією та владою міста Полтави, яка відповідно до законодавства має забезпечити належне утримання й ефективну експлуатацію об’єктів житлово-комунального господарства, необхідний рівень і якість надання послуг населенню в цій сфері.

«Ситуація потребує оперативних дій. Тож насамперед 29 липня проведемо засідання регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Буде створений оперативний штаб, у межах якого постійно триматимемо ситуацію на контролі. До нього залучимо профільні служби і підприємства для оперативного напрацювання шляхів вирішення ситуації. Звернемося до правоохоронних органів, які мають визначити законність проведених на території котельні дій, встановити винних осіб і притягнути їх до відповідальності», – додав Євген Греков.

За підсумками засідання регіональної комісії ТЕБ і НС будуть надані доручення профільним службам і підприємствам для розгляду всіх можливих варіантів щодо запобігання виникненню можливої надзвичайної ситуації.