Previous Next

Понад 8 тонн риби вилучили протягом двомісячника охорони водних біоресурсів на Полтавщині

Надрукувати

В області підбили підсумки проведення двомісячника охорони водних біоресурсів. Протягом рейдів вилучено 8477 кілограмів риби та 1677 знарядь лову. Складені 1280 протоколів і нараховано 279 тисяч гривень штрафів. Затримано 41 плавзасіб. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

«Порівняно з попереднім роком поліпшили ефективність роботи контролюючі та правоохоронні органи. На 37% збільшилася кількість складених протоколів, хоча залучених держінспекторів було майже вдвічі менше. Зафіксовано більше грубих порушень. На 400 одиниць більше вилучили знарядь лову й на понад 1,5 тонни – риби», – зазначив Євген Греков.

Він нагадав, що з липня обмеження нерестової заборони зняті. На всіх водоймах загального користування рибалити дозволено на умовах, визначених Правилами любительського і спортивного рибальства (https://bit.ly/2VTmnOb).

«Не слід забувати про встановлені вимоги й безконтрольно виловлювати водні біоресурси. За порушення Правил рибальства передбачені адміністративна та кримінальна відповідальність», – додав Євген Греков.