• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Протягом нічного рейду в акваторії Сулинської затоки Кременчуцького водосховища виявлені два грубі порушення Правил рибальства

На виконання плану спільних заходів із Національною поліцією Полтавської області щодо посилення охорони водних біоресурсів та боротьби з браконьєрством на 2021 рік.

Невідомий об'єкт18 липня 2021 року в нічний час у ході проведення рибоохоронного рейду мобільною групою для оперативного реагування Полтавського рибоохоронного патруля викрито два грубі порушення Правил рибальства, які містять ознаки кримінального проступку.

Загальна сума збитків, яку порушники нанесли рибному господарству України, становить 11 746 грн.

Так, о 2-ій годині затримано двох громадян, які у водозабрідних костюмах вбрід за допомогою мисинової сітки (50 метрів) здійснювали незаконний вилов риби. Таким способом добули 11,5 кг водних біоресурсів. Зокрема 6 сазанів і 4 судаки.

Сума збитків розрахована відповідно до такс (постанова КМУ від 24.07.2013 № 541) і становить 7 224 грн.

Інцидент стався на водоймі Сулинської затоки Кременчуцького водосховища, в межах ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський», неподалік від с. Липове Кременчуцького району (колишній Глобинський) Полтавської області.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу відділу поліції № 1 Кременчуцького районного УП ГУНП в Полтавській області для спільного документування грубого порушення Правил любительського та спортивного рибальства, оскільки вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом).

Згодом близько 6-ї години мобільною групою викрито аналогічне порушення.

Затримано чоловіка, який із дерев’яного човна за допомогою 4 сіток незаконно добув 16 кг риби: 34 карасі сріблясті, 10 лящів, 4 сазани та 2 судаки. Сума збитків розрахована відповідно до такс (постанова КМУ від 21.11.2011 № 1209) і становить 4 522 грн.

Інцидент стався на водоймі Кременчуцького водосховища, поблизу о. Кучугури (водна акваторія Полтавської області) Кременчуцького району (колишній – Глобинський) Полтавської області.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу відділу поліції № 1 Кременчуцького районного УП ГУНП в Полтавській області, але оскільки тривають ремонтні роботи моста через р. Сула (у с. Липове), прийнято рішення направити слідчо-оперативну групу відділу поліцейської діяльності № 2 Золотоніського районного ВП ГУНП в Черкаській області для спільного документування грубого порушення Правил любительського та спортивного рибальства, оскільки вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом).

В обох випадках на всіх осіб рибоохоронці склали протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Водні біоресурси, човен, знаряддя й засоби лову вилучені до відповідного рішення суду.

Слідчими вищезазначеного відділу поліції розпочато досудові розслідування за ст. 249 (незаконне зайняття рибним промислом) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Полтавський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними і дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, просимо невідкладно повідомляти на гарячу лінію за номерами: (067) 329-29-22 та (067) 329-39-66.

Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk