Previous Next

Обговорено актуальні питання взаємодії ОМС та регіональних ЗМІ для ефективної комунікації та забезпечення свободи слова

Надрукувати

9 липня відбулася інформаційна онлайн-сесія «Актуальні питання взаємодії органів місцевого самоврядування та регіональних ЗМІ для ефективної комунікації та забезпечення свободи слова». Участь у заході взяли керівник Полтавського РО Програми «U-LEAD з Європою» Ірина Балибіна, заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко, радник із висвітлення та комунікації Програми «U-LEAD з Європою» Дмитро Прокопчук, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськості Полтавської ОДА Вікторія Пилипенко, представники територіальних громад, ЗМІ. Загалом до онлайн-сесією долучилися більше 40 учасників.

«Ми невипадково обрали саме такий формат зустрічі, щоб у широкому колі обговорити ряд актуальних моментів, залучивши до діалогу представників територіальних громад та ЗМІ, – звернулася до учасників заходу Катерина Рижеченко, –    це говорить про нашу готовність, як представників виконавчої влади, до конструктивного діалогу. Ми працюємо у партнерстві. Вдячні представникам ЗМІ, громадськості як за позитивну оцінку діяльності стану речей в області, так і за слушну та конструктивну критику. Останню ми не спотворюємо, а спрямовуємо в правильне русло, робимо висновки та вдосконалюємося».  

Питання подальшого розвитку та становлення інформаційного простору Полтавщини, створення регіонального інформаційного продукту враховані під час розробки проєкту Стратегії регіонального розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки.

«В області створено можливості для надання максимально повної та своєчасної інформації широким верствам населення через активну взаємодію органів влади з редакціями та журналістами, – зауважила Вікторія Пилипенко, – інформаційний простір Полтавщини представлений системою аудіовізуальних та друкованих засобів масової інформації, інтернет-видань. Представники влади та ЗМІ єдині в одному: засоби масової інформації є своєрідним містком між органами влади і громадськістю».

Відповідна комунікація дає свої результати, сприяє всебічному, об’єктивному та збалансованому висвітленню в засобах масової інформації діяльності обласної влади та життя області.  

У свою чергу представники ЗМІ закликали голів територіальних громад бути більш відкритими до діалогу та комунікацій, використовуючи можливості медіа для поширення інформації про свої здобутки, плани та перспективи розвитку.