Previous Next

«Спостерігаємо позитивну тенденцію щодо зменшення кількості летальних випадків від коронавірусу», – Олег Синєгубов

Надрукувати

«Загалом ситуація в області із поширенням коронавірусу є стабільною. Якщо аналізувати статистику, щодня маємо коливання захворюваності до 30 і більше осіб. Спостерігаємо позитивну  тенденцію щодо зменшення кількості летальних випадків та кількості медпрацівників, хворих на  СOVID-19. Проте важливо й надалі займатися профілактичною роботою й підготовкою системи охорони здоров’я до нових можливих викликів»,про це на апаратній нараді 5 липня  зауважив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Як поінформував директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак, на сьогодні продовжують лікування понад 320 пацієнтів. 70 осіб перебувають у стаціонарі. У реанімаційних відділеннях із підключенням до  ШВЛ знаходитьяс 10 пацієнтів, у блоках інтенсивної терапії – 16. Згідно зі статистичними даними, найбільше хворіє осіб віком 50-69 років. Відповідно люди даної вікової категорії знаходяться у найбільшій групі ризику.  

«Уряд продовжив карантинні заходи до 31 серпня цього року. Відповідно ми не повинні нехтувати профілактичними заходами. Особливо, враховуючи кількість людей, які наразі перебувають на літньому відпочинку  й активно мігрують, – зауважив Віктор Лисак.

В області триває вакцинальна кампанія. До кінця серпня щепленням планують охопити 10 млн населення України.

«На сьогодні в області щеплено 152 800 осіб. Полтавщина входить у трійку регіонів-лідерів за кількістю вакцинованих, – зауважив Віктор Лисак, – проте маємо активізувати роботу в даному напрямку.  Для цього ввели моніторинг у розрізі кожної РДА та громади, щоб достеменно бачити, як відбуваються вакцинальні процеси на місцях. Доцільно проводити більш глибинний моніторинг у розрізі кожної амбулаторії, підприємства, закладу».

На сьогодні на Полтавщині працює 5 вакцинальних центрів, діє 76 пунктів щеплення, працює 55 мобільних бригад. За словами Віктора Лисака, до активної комунікації у період вакцинальної компанії повинні долучатися старостати громад, депутати різних рівнів, керівники підприємств, а також перевізники, приватні підприємці та ін.   

«У світі збільшується кількість захворювання на новий тип коронавірусу – «Дельта». Даний штам дуже контагіозний, призводить до значних ускладнень та госпіталізації. Протиепідеміологічні заходи, вакцинація та наша свідомість –  це найефективніші методи боротьби із можливими викликами».