Previous Next

У Полтаві розпочали роботи зі встановлення найбільшого прапора України в області

Надрукувати

 До 30-річчя незалежності України в Полтаві за ініціативи Президента України Володимира Зеленського встановлять найбільший національний прапор в області. 

 50-метровий державний стяг розмістять у сквері пам’яті Героїв України, а територію навколо нього оновлять.

 Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов зазначає, що відновлення цієї території й встановлення величного державного стягу – шана й повага до учасників Революції Гідності й усіх борців свободу.

 «Найбільший український стяг в області замайорить у самісінькому центрі Полтави. Тут, у сквері пам’яті Героїв України, прапор буде видно з багатьох куточків міста. Ця територія роками не оновлювалася. Після Революції Гідності полтавці самотужки на постаменті колишнього пам’ятника Леніну зробили місце для вшанування героїв держави. Наразі ми комплексно приводимо цю територію до ладу. Робітники вже зняли гранітну плитку й почали зносити постамент», – розповів Олег Синєгубов.

Головний архітектор Полтавської області Ірина Особік зауважила, що проводиться повна комплексна реконструкція скверу.

«У центральній частині цілком замінять покриття, бруківку та перекладуть сходи. Обладнають безбар’єрний простір. Облаштують центральний квітник, на якому встановлять щоглу.  Також проведуть реконструкцію частини скверу в бік вулиць Стрітенської та Гагаріна. За можливості збережуть стару бруківку, але переважно її перекладатимуть. Зелені насадження не чіпатимуть», – розповіла Ірина Особік.

На будівництві працює бригада з 8 робітників, щоденно по 12 годин.

«Зараз демонтуємо постамент. Далі – бруківку. Після цього заливатимемо майданчик під флагшток. Роботи тривають за планом», – розповів бригадир Іван Дацій.

Завершити будівництво планують до 20 серпня. Урочисте відкриття щогли найвищого прапора в Полтавській області відбудеться 23 серпня.

Надалі в сквері встановлять меморіал захисникам Незалежності України.

Аналoгічні рoбoти прoвoдять і в інших містах, адже з нагoди 30-річчя незалежнoсті України у кoжнoму oбласнoму центрі встанoвлять найвищі прапори.