Previous Next

В обласному центрі вшанували пам’ять жертв війни в Україні

Надрукувати

22 червня у державі відзначають День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. З цієї нагоди в обласному центрі відбулося покладання квітів до Меморіалу Солдатської Слави.

Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, його заступники Катерина Рижеченко та Ігор Панченко, представники департаментів й управлінь ОДА, ветеранських організацій, рятувальники, поліцейські та військовослужбовці. Хвилиною мовчання вшанували полеглих на фронтах.

«Україна зазнала чи не найбільших втрат серед колишніх радянських республік. Тільки з однієї Полтавщини загинули майже пів мільйона людей: як військових, так і мирного населення.  І сьогодні українці знову зі зброєю в руках захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір. Вірю, що й тепер ми переможемо. Вічна пам’ять полеглим. Честь і слава живим героям», – зазначив Олег Синєгубов.

Україна в Другій світовій війні втратила понад 10 мільйонів осіб.

«На Полтавщині залишилося 447 ветеранів. День 22 червня назавжди у нашій пам’яті. Нацистські війська розпочали бомбардуваннями міст і сіл страшну руйнівну війну. Багато забрала вона людських життів, зокрема українців. Не маємо права забути цього. Низько схиляємо голови перед загиблими, перед тими, хто повернулися, вистояли й відбудовували нашу державу», – сказав в.о. голови обласної організації ветеранів Микола Іванченко.

У районах області представники органів влади і місцевого самоврядування також поклали квіти до пам’ятних знаків і меморіалів та вшанували пам’ять жертв війни в Україні.