Previous Next

У Полтавській області з робочим візитом перебуває представник Уповноваженого з дотримання прав людини в місцях несвободи Наталія Бородич

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації відбулася зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Дмитра Луніна та заступників Катерини Рижеченко і Євгена Грекова з представником Уповноваженого з дотримання прав людини в місцях несвободи Наталією Бородич.

На зустрічі обговорили стан додержання прав людини в Полтавській області.

Наталія Бородич зазначила, що нині такі зустрічі відбуваються в усіх регіонах із метою оцінки з порушень прав та обговорення спільних заходів.

«Наше спільне завдання – зробити так, щоб порушень було менше. З Полтавщиною ми тісно співпрацюємо, облдержадміністрація завжди реагує на всі питання, які потрібно вирішувати, – сказала Наталія Бородич. –  Загалом із початку року до секретаріату Уповноваженого надійшло 24 тисячі звернень, із них 653 – з Полтавської області. Це не такий великий відсоток, як у інших областях. Найбільше звернень стосується порушення права на інформацію та доступу до інформації, але такий показник характерний для всіх областей».

Наталія Бородич презентувала збірник рекомендацій Уповноваженого з прав людини щодо належного розгляду звернень і запитів на інформацію, який розробили спільно з Радою Європи.

Окремо обговорили дотримання прав людини у місцях несвободи, питання особливостей роботи та комфортності умов перебування в психіатричних закладах, доступу осіб з інвалідністю до медичних послуг, поліпшення побутових умов у інтернатних закладах та кімнатах для затриманих у поліції, а також епідемічної ситуації у місцях позбавлення волі.

У цілому представник Уповноваженого була задоволена співпрацею з керівництвом Полтавської ОДА, на кожне звернення є відповідна реакція та план дій для поліпшення дотримання прав людини в регіоні.