Previous Next

COVID-вакцинація: плани – амбітні

Надрукувати

Одну дозу вакцини на Полтавщині отримали 75 тисяч людей, повністю завершили вакцинацію 14 400 мешканців області (станом на ранок 14 червня).

Уже другі вихідні поспіль у Полтавській області всі бажаючі мали можливість безкоштовно вакцинуватися проти коронавірусної інфекції у п’яти центрах масової вакцинації – у Полтаві, Кременчуці, Горішніх плавнях, Миргороді та Лубнах.  Якщо 5-6 червня у Полтаві для успішної вакцинації потрібно було попередньо зареєструватися і постояти у черзі, то нинішніх вихідних такого скупчення вже не було: люди підходили протягом дня поступово, тому змогли вакцинуватися спокійно  і швидко. Навіть ті, хто попередньо не реєструвався у застосунку «Дія».  Достатньо було мати паспорт. Лікар проводить реєстрацію, медичні сестри супроводжують до кабінету щеплень. Однодозовий флакон вакцини CoronaVac від китайської компанії Sinovac дозволяє виконати процедуру швидко. Ця вакцина має високу ефективність, схвалена ВООЗ, входить у сертифікат вакцинації. Після щеплення 30 хвилин кожен провакцинований перебуває під наглядом медичного персоналу.

У суботу та неділю12-13 червня в цих центрах отримали щеплення 2654 мешканці області, загалом же за чотири останніх вихідних дні у такий спосіб вдалося вакцинувати 6304 мешканців області.

Всі, хто отримав щеплення у Центрах вакцинації, почуваються добре.

Паралельно продовжується вакцинація пріоритетних груп населення у Центрах ПМСД та мобільними групами – з виїздом для проведення щеплень  в організованих колективах.

 

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я»