Вирішення проблеми зарплатних боргів потребує спільних зусиль всіх учасників цих відносин, – Сергій Щербак

Надрукувати

Питання своєчасної та у повному обсязі оплати праці на підприємствах регіону обговорили 14 червня на апаратній нараді у Полтавській облдержадміністрації.

«Протягом п’яти місяців 2021 року в області проведено 236 заходів державного контролю з питань дотримання законодавства про працю на 207 суб’єктах господарювання всіх форм власності регіону, – наголосив начальник Управління Держпраці у Полтавській області Сергій Щербак. – Державними інспекторами праці проведено 28 позапланових перевірок на 24 підприємствах-боржниках із виплати заробітної плати».

Із метою усунення виявлених порушень за результатами проведених заходів контролю:

- видано 23 приписи керівникам-порушникам;

- складено та передано до суду 14 протоколів про адміністративне правопорушення;

- винесено 6 постанов за невиконання законних вимог державного інспектора праці та накладено штрафних санкцій на загальну суму 7,8 тис. грн;

- винесено 9 постанов про накладання штрафних санкцій на загальну суму 156,0 тис. грн.

«Із початку року за результатами розгляду протоколів про адміністративне правопорушення судами винесено 14 рішень, у тому числі про накладення штрафних санкцій на суму понад 5 тисяч гривень, – розповів Сергій Щербак. – На виконання приписів державних інспекторів заборгованість із виплати заробітної плати погашено щодо 360 працівників на загальну суму понад 6 мільйонів гривень».

Із початку року погашення заборгованості із заробітної плати здійснено підприємствами: ТОВ «Полтаваспецмонтаж», Диканський комбінат комунальних підприємств, Кобеляцький навчально-реабілітаційний центру.

На таких підприємствах, як Комунальне автотранспортне підприємство Полтавської обласної ради, ПП «Спец-комплект-сервіс», КП «Управляюча компанія з обслуговування житлового фонду с. Супрунівки», КП «Житлово-експлуатаційна організація» Терешківської сільської ради Полтавського району заборгованість із заробітної плати виникла вперше з травня цього року.

«Вирішення проблеми зарплатних боргів потребує спільних зусиль всіх учасників цих відносин – держави, контролюючих і правоохоронних органів та перебуває на постійному контролі в Управлінні», – наголосив Сергій Щербак.