У Миргороді реконструюють Центр естетичного виховання зі сторічною історією

Надрукувати

У Миргороді повним ходом тривають роботи з реконструкції будівлі Центру естетичного виховання, яку збудували у 1900 року.  Роботи ведуться за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Будівля хоч і стара, але дуже добротна та красива: з великими залами, високими стелями, гарними фасадами. Важливо всю цю велич зберегти, а середину наповнити змістом і гарними сучасними умовами, – повідомив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки НКПВУ та місцевому бюджету, загальна кошторисна вартість 23 мільйони гривень.  У центрі вже проведені  демонтажні роботи. Нині підрядники замінюють покрівлю в закладі. Заплановані роботи  з реконструкції фундаментів і цоколю, цегляної кладки і монолітного поясу, заміна вікон та дверей, утеплення фасадів, внутрішнє оздоблення та санітарно-технічні роботи.

Після реконструкції більше 800 дітей міста зможуть відвідувати в центрі естетичного виховання до 20 гуртків: студії сучасного, спортивного та народного танцю, естрадного вокалу, ляльковий та міні театри, цирковий та фольклорний гуртки, гуртки декоративно-ужиткового напряму, секції «Живе слово», «Художня кулінарія»       та дитяча студія відеомистецтв «Темп».