Previous Next

«П’ять «спортивних магнітів» Президента будуть завершені до кінця цього року», – Анна Пуртова

Надрукувати

Реалізація проєкту «25 спортивних магнітів» у межах «Великого будівництва» Президента Володимира Зеленського незабаром розпочнеться, п’ять об’єктів завершать вже до кінця цього року, написала у колонці для «УП.Життя» народна депутатка Анна Пуртова.

Вона повідомила, що 31 травня Кабінет міністрів затвердив розподіл державної субвенції на розвиток спортивної інфраструктури між місцевими бюджетами.

«Йдеться про суму у 800 млн грн: з них 500 млн грн було передбачено в держбюджеті-2021 і ще 300 млн вдалося виділити через перерозподіл видатків. Ми у Бюджетному комітеті ВР вже дали добро – і незабаром виділення коштів має схвалити парламент», – розповіла Анна Пуртова.

Ці кошти будуть направлені на будівництво, добудову або реконструкцію 11 багатофункціональних спортивних об’єктів упродовж 2021-2023 років.

«Вони зможуть приймати всеукраїнські та міжнародні змагання, там проводитимуть навчально-тренувальні збори для національних збірних з не менше ніж п’яти олімпійських видів спорту. Звичайно, вони будуть відкритими і для масового відвідування», - пояснила нардепка.

Роботи на п’яти таких спортивних об’єктах планується завершити до кінця цього року. Так, в Маріуполі відбудеться реконструкція та благоустрій басейну «Нептун». Мелітополь отримає новий оздоровчий центр з льодовою ареною. Багатофункціональний спортивний комплекс з’явиться в Умані. У Полтаві побудують спортивно-видовищний комплекс, а у Кропивницькому проведуть реконструкцію обласної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву.

За словами Пуртової, ще шість об’єктів будуть побудовані або реконструйовані до кінця 2023 року.

У Кривому Розі відновлять спортивний комплекс «Металург». Нові палаци спорту будуть створені у Хмельницькому та Тернополі. У Новій Каховці  зведуть Центр олімпійських видів спорту. У Рівному побудують універсальний спортивний зал. Місто Тростянець на Сумщині отримає спортивно-оздоровчий комплекс.

«Якщо ми створимо умови для розвитку спорту зараз – то отримаємо результат вже за кілька років», - підкреслила Пуртова.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко повідомив, що за 2021 рік також будуть побудовані, реконструйовані та відремонтовані 80 стадіонів та 29 басейнів.