Previous Next

У Полтавській ОДА сформували інститут відповідальної особи за цифрову трансформацію

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації відбулася нарада з питань реалізації перспективних проєктів цифровізації в області. У кожному структурному підрозділі Полтавської ОДА з’явилася відповідальна особа за цифрову трансформацію.

Заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко наголосив, що такі зустрічі мають пришвидшити процес цифровізації у регіоні.

«Цифрова трансформація – це не окрема сфера, як, наприклад, освіта, медицина, транспорт, культура, туризм… Цифровізація – це складова частина кожної галузі. Тому ми впроваджуватимемо цифровізацію в кожній із них і цим самим будемо покращувати якість надання послуг мешканцям. Наразі цифровізація є пріоритетним напрямком у державі. Ми живемо в інформаційну епоху: вже зараз замовляємо їжу, отримуємо державні послуги, реєструємо ФОП через смартфон. Для нас є особливо важливою цифровізація регіону», – сказав Ігор Панченко.

Наразі управління інфраструктури та цифрової трансформації Полтавської ОДА вже реалізує та опікується близько трьома десятками проєктів, які пов’язані з впровадження цифровізації на Полтавщині. Серед них: комп’ютеризація бібліотек, телемедицина, впровадження системи електронного документообігу в тергромадах, єдина система відеоспостереження та ін.

«На сьогодні лише дві управлінські структури реалізують процеси, пов’язані з цифровізацією. Тому основна наша задача – підвищення рівня реалізації проєктів, які орієнтовані на цифровізацію певних процесів у розрізі нашої діяльності. Треба об’єднати наші зусилля. Управління інфраструктури та цифрової трансформації тут виступатиме координатором та надаватиме всіляку підтримку», – сказав т.в.о начальника Управління інфраструктури та цифрової трансформації Сергій Марчишинець.

Наразі в Полтавській області реалізується до 30 проєктів. Серед них: комп’ютеризація бібліотечних закладів, впровадження системи електронного документообігу в територіальних громадах, підключення громад до швидкісного інтернету, освоєння субвенції на будівництво та модернізацію ЦНАПІв та інше.

Нині увага зосереджується на реалізації впровадження дашборду цифрових потоків області.