Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов зустрівся з Міністром інфраструктури щодо замовлень для КВБЗ

Надрукувати

Після засідання Координаційної ради з питань розвитку промисловості, яке відбулося минулого тижня, голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов ініціював зустріч із Міністром інфраструктури Олександром Кубраковим. Разом із народним депутатом, заступником голови бюджетного комітету Олександром Трухіним, головою наглядової ради Крюківського вагонобудівного заводу Володимиром Приходьком обговорили тему держзамовлень для ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

«Говорили про конкретні кроки, які дадуть змогу виконати доручення Президента та забезпечити замовлення на 90 пасажирських вагонів і трьох дизель-поїздів для Укрзалізниці, – повідомив Олег Синєгубов. – Також була пропозиція запустити приміську пасажирську компанію на умовах державно-приватного партнерства, для якої КВБЗ за три роки готовий створити новий модельний ряд електропоїздів».

Обговорили також можливість державного замовлення на виготовлення вагонів для метрополітенів українських міст. У свою чергу керівництво КВБЗ готове долучитися до запровадження високошвидкісних магістралей в Україні й запропонувало створити програму «Велике будівництво в залізничному секторі», щоб оновити парк вантажних вагонів «Укрзалізниці».