Previous Next

«Наша спільна робота – й надалі дотримуватися комплексу усіх протиепідеміологічних заходів у карантинній «жовтій» зоні», – Олег Синєгубов

Надрукувати

Про це на апаратній нараді 17 травня зауважив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Ми пам’ятаємо, як донедавна фіксували більше 300 випадків захворювання на коронавірус щодня, а потім 350, 500, 600 випадків. Така динаміка швидко завела нас в «червону" зону. Тому наша спільна робота – й надалі дотримуватися комплексу усіх протиепідеміологічних заходів у карантинній "жовтій" зоні», –  сказав Олег Синєгубов.

За його словами, на сьогодні Полтавщина є лідером за кількістю вакцинованого населення. Цей показник становить – 303/10 000 населення. Загалом в області вакциновано 42 тис. осіб. На Полтавщині триває планова вакцинація пріоритетних груп населення препаратами Pfizer і CoronaVac. Другими дозами щеплюють працівників соцзахисту, рятувальників, учителів, маломобільні групи населення й тих, хто їх доглядають. У найближчій перспективі область отримає понад 18000 доз вакцини Pfizer, якою щеплюватимуть, у тому числі й медиків та освітян.

«Щеплення – це один із дієвих заходів, який ми вживаємо для припинення пандемії коронавірусу. Зокрема, вакцинація освітян – це спосіб, який дозволить нашим дітям повертатися зі школи здоровими й проводити навчання безпосередньо в класах, а не через засоби комунікації», – зазначив Олег Синєгубов.

«Якщо проаналізувати ситуацію, то сьогодні ми знаходимося в «жовтій» зоні. – Зауважив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак. – Але потрібно продовжувати докладати зусиль для стабілізації ситуації й невпинно дотримуватися всіх профілактичних заходів, серед яких найперше – щеплення».

За його словами, медичні моніторинги доводять, що тестуванням охоплено лише 70% контактних осіб. Кількість летальних випадків також лишається порівняно високою.

«Вірус циркулює, він дуже висококонтагіозний. Тому звертаємося до голів громад із проханням звернути увагу на скупчення людей на зупинках громадського транспорту, у великих супермаркетах, щоб не втратити результатів, на які нам вдалося вийти. Зі зниженням показників захворюваності всі заспокоїлися, ніби пандемії немає. Ні. На жаль, вона нікуди не зникла. Люди продовжують хворіти», – зауважив Віктор Лисак. 

За його словами, на сьогодні 590 осіб продовжують лікування в стаціонарах. 143 із них – на інтенсивні терапії. Різкого зниження кількості хворих у стаціонарах немає. Головну групу підтверджених випадків захворювання на коронавірус становить активне, працездатне населення.

Сьогодні Полтавщина намагається залучити додаткові дози вакцини, а також готується до облаштування та відкриття великих пунктів щеплень для населення.