Previous Next

Відбулося позачергове засідання Державної комісії ТЕБ та НС

Надрукувати

14 травня відбулося позачергове онлайн-засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Від Полтавщини участь у нараді взяли голова облдержадміністрації Олег Синєгубов та його заступники.

На засіданні обговорили організацію та здійснення заходів Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією щодо попередження, реагування та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із масштабними пожежами на території області у 2020 році.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що торік у липні-жовтні на Луганщині, на підконтрольній українській  владі території, були масштабні пожежі, що призвели до людських жертв. Держава отримала великі збитки.

Олексій Чернишов  зауважив, що потрібно вживати всіх заходів, щоб пожежі не перекидалися на житлові масиви.

На засіданні розглянули питання про заходи центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення готовності до реагування на можливі надзвичайні ситуації в умовах ускладнення воєнно-політичної обстановки.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін сказав, що всі облдержадміністрації повинні провести перевірку систем оповіщення в своїх регіонах.

Олексій Чернишов наголосив, що у всіх регіонах на вокзалах потрібно організувати пункти надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та вести їх облік. Також забезпечити їх транспортування й визначити місця в санаторних закладах для їхнього розміщення.

Третім питанням обговорили заходи щодо створення безпечних умов для учасників зовнішнього незалежного оцінювання та вступних випробувань в умовах пандемії.

24 травня починається ЗНО. Цього року зареєструвалися 390 тис. осіб. Вони складатимуть майже 1,5 млн завдань. Задіяно 1904 заклади освіти. Буде 6704 пункти тестування. Задіяно 97 тис. медпрацівників.

Як повідомила заступник Міністра освіти і науки Любомира Мандзій, із державного бюджету спрямована субвенція на придбання засобів захисту для організації протиепідемічних заходів основної та додаткової сесій ЗНО в 2021 році в розмірі 20 млн грн. На Полтавську область   виділено 620 тисяч гривень.