Полтавщина розпочала планові щеплення другими дозами вакцини проти СOVID-19

Надрукувати

Полтавщина залишається лідером із вакцинації. На сьогодні показник становить 292,5 щеплень на 10 тисяч населення – найбільший в Україні. Загалом уже 40 359 людей отримали щеплення. Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

«Полтавщина розпочала планову ревакцинацію пріоритетних груп населення препаратами Pfizer і CoronaVac. Відучора другими дозами щеплюють працівників і мешканців інтернатів системи соцзахисту, рятувальників, учителів, маломобільні групи та тих, хто за ними доглядає. Загалом другою дозою вакциновано 683 людини, з яких 360 – Pfizer та 323 – CoronaVac», – розповів Олег Синєгубов.

Серед вакцинованих другою дозою були й миротворці з різних областей України, які вже вирушили до Конго.

Наприкінці травня другою дозою почнуть щеплювати тих, хто до 10 березня був імунізований вакциною AstraZeneca, а це 1270 людей.

«Наступного тижня область отримає велику партію вакцини Pfizer – понад 18 тисяч доз для щеплення медиків і педагогів. Полтавщина готова до масової вакцинації. Хочу наголосити, що ми єдина область в Україні, яка за три дні використала 13 500 доз вакцини для щеплення населення віком 65+», – додав Олег Синєгубов.