Previous Next

«Збереження інституту голів ОДА або префектів – це баланс між державною і місцевою владою», – Олег Синєгубов

Надрукувати

На переконання голови Полтавської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова, інститут голів ОДА або префектів має зберегтися, адже завдяки цьому будується зв’язок і комунікація між центральними виконавчими органами влади та органами місцевого самоврядування.

Про це голова облдержадміністрації розповів в ефірі ток-шоу «Народ проти» у четвер, 13 травня, в контексті обговорення реформи децентралізації.

«На прикладі Полтавщини я стверджую, що обласна державна адміністрація та обласна рада є локомотивами розвитку. Наприклад, відновлення траси М-03 у межах Полтави. Ми всі пам’ятаємо, в якому жахливому стані ця дорога була понад 7 років. Ми ж її відремонтували за 6 місяців. Згадаємо, що місцева влада свого часу зобов’язалася на умовах співфінансування 50/50 відновити цю дорогу, але місто виділило лише 17 млн із 118. Нам довелося коштом державного й обласного бюджетів відремонтувати цю дорогу й нарешті закрити питання. Не чекаючи роки. Це нас спонукає не тільки проаналізувати ефективність міської влади, а й зробити висновок про збереження балансу обласної й місцевої влади», – зазначив Олег Синєгубов.

Він переконаний, що у голів ОДА або префектів мають бути реальні важелі впливу з відповідними повноваженнями, щоб здійснювати контроль за діяльністю місцевої влади.