«Усі громади повинні мати власні Стратегії розвитку», – Олег Синєгубов

Надрукувати

На переконання голови Полтавської облдержадміністрації Олега Синєгубова, в умовах реформи децентралізації громади мають навчитися брати на себе відповідальність й ухвалювати управлінські рішення.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу «Народ проти» у четвер, 13 травня, в контексті обговорення реформи децентралізації.

«Проблеми, які ми сьогодні обговорюємо, вони схожі для усіх громад в Україні: утилізація сміття, стан комунальних мереж, громадський транспорт, сплата податків на місця. На моє переконання, важливо навчити громади брати на себе відповідальність: створити, наприклад, управління соціального захисту на території, ухвалити управлінські рішення щодо шкіл, де кількість вчителів перевищує кількість дітей, пропонувати проєкти для реконструкції об’єктів соцсфери і найголовніше – створити власні Стратегії розвитку», – наголосив Олег Синєгубов.

Наразі із 60 створених громад на Полтавщині – третина уже мають Стратегії розвитку. У стадії розробки – 25.

Нагадаємо, нещодавно Полтавська область презентувала Стратегію розвитку регіону на 2021-2027 роки. У ній чітко визначено, за якими напрямками розвиватиметься Полтавщина. Олег Синєгубов зазначав, що в умовах децентралізації важливо зберегти консолідацію державної, обласної та місцевої влади, щоб разом спільними зусиллями реалізовувати проєкти для покращення життя громад.