Previous Next

Євген Греков взяв участь у виставці нафтогазової промисловості «Нафта. Газ. Сервіс – 2021»

Надрукувати

Заступник голови Полтавської облдержадміністрації Євген Греков та перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко взяли участь у спеціалізованій виставці нафтогазової промисловості «Нафта. Газ. Сервіс – 2021», яку організували в Полтаві.

Вона відбувається 17 рік поспіль. На ній компанії нафтогазового сектору промисловості представили різноманітний асортимент обладнання, технології для буріння, видобутку, переробки, транспортування та зберігання нафти, газу і нафтопродуктів, а також системи безпеки, контролю, обліку енергоносіїв, інноваційні проєкти.

«Галузі паливно-енергетичного комплексу важливі для Полтавщини, одні з пріоритетних. На цій виставці присутні не лише представники провідних компаній, а й очільники територіальних громад. Захід є платформою для обміну досвідом, презентації сучасних технологій нафто- й газовидобутку й налагодження соціального партнерства з громадами, взаємної співпраці видобувних компаній із мешканцями Полтавщини та інших регіонів. Бажаю, щоб ця виставка принесла результати, яких очікує кожен її учасник», – сказав Євген Греков.

Олександр Лемешко зазначив, що робота галузі має неабияке значення для Полтавщини, а її представники впливають не лише на економічну, а й на соціальну сфери в регіоні.

«У структурі доходів загального фонду обласного бюджету рента складає приблизно 17%. Це дуже вагомий показник. Спільно з громадами реалізуються низка соціальних проєктів у сферах медицини, освіти, культури. Життя багатьох громад сьогодні пов’язане з цією галуззю. З 2018 року в місцевий бюджет на рівні області надійшло приблизно 2 мільярдів гривень рентної плати», – розповів Олександр Лемешко.

Євген Греков зазначив, що між облдержадміністрацією та газовидобувними компаніями є співпраця.

«Робочі питання, всі виклики, які виникають у роботі компаній, їхній діяльності, намагаємося вирішувати спільно, допомагати в їх розв’язанні. Крім того, прикладом співпраці є соціальна підтримка, надана компаніями в пік погіршення епідеміологічної ситуації. Вони надали значну підтримку і лікарням, і медикам із забезпечення обладнанням й засобами індивідуального захисту для подолання епідемії. Позитивний приклад – це й співпраця газовидобувних кампаній із територіальними громадами», – додав Євген Греков.

У межах виставки провели форум «Успішні практики соціального партнерства компаній ПЕК і територіальних громад Полтавщини» і конференція «Газовидобуток в Україні: уроки 2020 року та перспективи розвитку».

Виставку організували за підтримки Міністерства енергетики України, Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавської обласної ради, Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування.