Полтавщина отримала 1170 доз вакцини Pfizer

Надрукувати

6 травня в область надійшла чергова партія вакцини Pfizer – 1170 доз. Нею будуть щеплені пріоритетні групи населення. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Невідомий об'єктУкраїна отримала цю поставку в межах глобальної ініціативи COVAX.

Очільник області зазначив, що великі поставки вакцин AstraZeneca та Pfizer у регіоні вже використані. Повідомив, що загалом на Полтавщині щеплення отримали 37644 людини, серед яких медики, рятувальники, соціальні працівники, мешканці інтернатів, вчителі, поліцейські та військовослужбовці.

Заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було прийнято рішення про вихід нашої області з червоного рівня епідемічної небезпеки, зазначив, що Полтавщина – одна з лідерів за темпами вакцинації.

«Область отримує вакцину й відразу її використовує, не тримає на складах, – сказав Віктор Ляшко. – Наразі займаємося перерозподілом у регіон вакцини AstraZeneca, яка використовуватиметься в кабінетах щеплень. Із 13 травня в області буде розподілено 500 тисяч доз вакцини CoronaVac, яка зараз проходить лабораторний контроль. Із 17 травня Україна отримує додатково 500 тисяч доз вакцини Pfizer у межах ініціативи COVAX, а з 24-го – додатково 500 тисяч у межах закупівлі за кошти державного бюджету».

Записатися на щеплення можна через додаток «Дія» або звернувшись до сімейного лікаря.