Previous Next

Із 7 травня Полтавщина виходить із червоної зони

Надрукувати

Із 7 травня в Полтавській області скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Буде встановлений жовтий рівень. Таке рішення прийняла на засіданні 6 травня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Невідомий об'єкт«Державна комісія з питань ТЕБ та НС підтримала нашу пропозицію й ухвалила відповідне рішення. Протягом останнього місяця майже вполовину знизився рівень госпіталізації, а завантаження ліжок уже тривалий час не перевищує 50%. Це означає, що все менше людей важко хворіють на ковід. Посилений адаптивний карантин спрацював», – сказав Олег Синєгубов.

Крім того, відбулося засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС Полтавської області.

«Додаткових обмежень ми не вносимо, лише визначені постановою Уряду №1236. Їх необхідно неухильно дотримуватися. Тільки спільними зусиллями можемо зупинити поширення COVID-19, – зазначив Олег Синєгубов. – Відповідно до протоколу засідання регіональної комісії ТЕБ і НС голови територіальних громад мають забезпечити щоденну оцінку за епідемічною ситуацією на підвідомчій території й за необхідності запроваджувати додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, спрямовані на стримування поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Полтавська область увійшла до червоного рівня епіднебезпеки 15 квітня. Станом на 6 травня в ній виконані всі передумови для виходу з червоного рівня. Завантаженість ліжок із киснем менша за цільовий показник і становить 42,6%. Рівень госпіталізації – 45 осіб на 100 тисяч населення. Не перевищені цільові показники й позитивна динаміка є за рівнем госпіталізації, коефіцієнтом виявлення випадків інфікування й охопленням тестуванням.

У регіоні, де діє «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів із метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» продовжують діяти окремі обмеження. Зокрема, заборонено: