• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Позаміські дитячі заклади оздоровлення та відпочинку Полтавщини готують до оздоровчого сезону 2021

Улітку 2021 року планується робота 22 з 27 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Полтавщини. Про це під час апаратної наради в Полтавській ОДА розповіла директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віта Ковальська.

Невідомий об'єктЧерез запровадження карантинних заходів не планують свою роботу 3 заклади приватної форми власності: ДЗОВ «Іскорка» с. Вельбівка, ДЗОВ «Соснова поляна» с. Колосівка, Полтавського району та ДЗОВ «Енергетик» с. Потоки Кременчуцького району. А ПОДОЗ «Маяк» та ДЗОВ «Ромашка» перебувають на реконструкції.

«У цьому оздоровчому сезоні 19 закладів планують працювати у три і чотири зміни, 3 табори – у дві зміни. Термін оздоровчої зміни становить 21 день, середня вартість путівки від 10 160 гривень, харчування заплановано від 100 до 150 гривень на добу. Найнижчу ціну путівки пропонують заклади комунальної форми власності, середня ціна від 7 400 гривень», – наголосила Віта Ковальська.

За її словами у поточному році заплановано проведення державної атестації 14 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, до складу відповідної комісії включено представників Департаменту охорони здоров’я, Держпродспоживслужби та ДП «Полтавастандартметрологія».

«Для 150 вихователів Полтавщини плануємо провести триденний семінар в обласній «Школі вожатих». Також будуть проведені навчання всіх медичних працівників, шеф-кухарів, плавруків, матросів-рятувальників позаміських дитячих закладів. Охорону громадського порядку в дитячих оздоровчих закладах забезпечуватимуть працівники територіальних правоохоронних органів, у вечірній та нічний час буде патрулювання нарядами поліції», – зауважила Віта Ковальська.

При навчальних закладах освіти протягом літнього сезону планують свою роботу 607 закладів відпочинку, із них: 570 − із денним перебуванням, 29 − табори праці та відпочинку, 8 − наметових містечок, у яких планується оздоровити 26 074 дитини. Не працюватимуть такі заклади лише в Драбинівській, Гоголівській, Нехворощанській та Пирятинській громад.

На обліку перебуває 92,8 тисяч дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. У першочерговому порядку будуть забезпеченні оздоровленням та відпочинком діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, із багатодітних та малозабезпечених сімей, діти загиблих у зоні проведення антитерористичної операції, талановиті та обдаровані, діти з сімей учасників бойових дій, вимушено переселених осіб та інші пільгові категорії.

«За кошти обласного бюджету влітку планується забезпечити оздоровленням 1190 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки та 571 дитини взимку. У цілому організованими формами відпочинку та оздоровлення планується охопити понад 43 тисячі дітей та залучити понад 118 мільйонів гривень, із яких понад 93 мільйона гривень − кошти обласного та місцевих бюджетів», – розповіла Віта Ковальська.

У 2021 році, як і в попередніх роках, в області продовжує діяти механізм відшкодування частини вартості путівки за рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів. Самостійний вибір сім’єю дитячого закладу залишається пріоритетом забезпечення державних гарантій щодо доступності послуг з оздоровлення та відпочинку для кожної дитини.

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk