Полтавщина – один із лідерів в Україні з вакцинації проти COVID-19

Надрукувати

В області успішно триває масова вакцинація людей віком від 65 років та інших пріоритетних груп населення вакциною AstraZeneca-SKBio . Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

«Лише за вчора – 28 квітня – щеплення отримала рекордна кількість осіб – 5 640, із яких 3 226 – люди 65+. Також продовжуємо щеплення вакцинами CoronaVac та Pfizer. Усього в області провакцинували 29 331 людину. Це один із найкращих показників в Україні» – розповів Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що першою Полтавська область отримали вакцину AstraZeneca/CoviShield, 19 300 доз, які вже використали, щоб насамперед щепити медичних працівників, які працюють у «ковідних» лікарнях, та бригади екстреної медичної допомоги. Із середини травня ті, хто щепився AstraZeneca/CoviShield, почнуть отримувати другу дозу.

Продовжується щеплення вакциною CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac. Область отримали 8 тисяч доз. Ними насамперед вакцинують освітян, які будуть задіяні до проведення ЗНО, правоохоронців та маломобільні групи населення, до яких безпосередньо приїжджають мобільні бригади.

Минулого тижня активно проводили щеплення вакциною Comirnaty (Комірнаті) виробництва компаній Pfizer-BioNTech. 1170 доз були використані, тому 23 квітня отримали чергову партію також у 1170 доз. Цією вакциною щеплюють насамперед мешканців і працівників інтернатних закладів системи соціального захисту населення. Вони підійшли до питання вакцинації найбільш свідомо та відповідально. Абсолютно всі, окрім тих, у кого було протипоказання, отримали щеплення. Станом на зараз щеплено вже більшість інтернатних закладів системи соціального захисту населення. Розпочалося щеплення і працівників ДСНС.

На початку цього тижня Полтавська область отримала 13 500 доз вакцини AstraZeneca-SKBio виробництва Південної Кореї. Щеплення проводять у 79 спеціальних пунктах на базах Центрів ПМСД й амбулаторій категорії населення віком 65+.

«Вакцинація – це єдиний інструмент, який допоможе повернутися до звичного життя, знову ходити до шкіл, їздити в транспорті, відвідувати кінотеатри й кафе», – резюмував Олег Синєгубов.