Previous Next

Травневі пам’ятні дати відзначать на Полтавщині з урахуванням карантинних обмежень

Надрукувати

У Полтавській ОДА відбулася нарада щодо підготовки та проведення в області заходів із нагоди Дня пам’яті та примирення, 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дня матері та Дня пам’яті жертв політичних репресій.

Заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко зазначила, що в області треба забезпечити проведення відповідних заходів з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

Покладання квітів відбудеться на території меморіального комплексу воїнам Південно-Західного фронту в урочищі Шумейкове Миргородського району 8 травня 2021 року.

Заступник директора – начальник управління з питань внутрішньої політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Отич повідомив, що тематичні експозиції, стенди музеїв області будуть поповнені новими матеріалами про внесок українського народу в перемогу над нацизмом у Другій світовій війні. Державний архів Полтавської області організовує онлайн-виставку «Внесок полтавців у перемогу над нацизмом».

Також в області впорядкують меморіали, пам’ятники, військові кладовища та інші місця поховань жертв Другої світової війни.

До 5 травня ветеранам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, жертвам нацистських переслідувань виплатять щорічну разову грошову допомогу.

Цього року на 9 травня припадає і День матері. Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко розповіла про соціальну підтримку матерів за державними та обласними програмами.

«Державою передбачено підтримку багатьох категорій. 37 тисяч матерів в області отримують допомогу при народженні дитини. Майже 15 тисяч одиноких матерів, 5 тисяч багатодітних сімей, 8 родин, які мають більше 10 дітей, 5 тисяч сімей, де виховуються діти з інвалідністю, забезпечені державною підтримкою, – повідомила Людмила Корнієнко. – Матері осіб, які перебувають у полоні, щокварталу одержують допомогу за обласною комплексною програмою у розмірі двох прожиткових мінімумів».

16 травня, на День пам’яті жертв політичних репресій, відбудеться покладання квіткових композицій від громади до пам’ятного знака на місці перепоховання останків жертв політичних репресій на території урочища Триби.