Previous Next

«Наша мета, щоб такий достойний заклад, як театр Гоголя, отримав статус національного», – Катерина Рижеченко

Надрукувати

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко під час презентації напрямків Стратегії розвитку Полтавщини до 2027 року розповіла, що заплановано зробити поточний ремонт будівлі Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя з облаштуванням засобів доступності для маломобільних груп населення.

«Наша мета, щоб такий достойний заклад, як театр Гоголя, отримав статус національного. Обов’язкова умова для його одержання – облаштування засобів доступності для маломобільних груп населення. Тож нині передбачено усунення недоліків щодо доступності, вони незначні. Також заплановано відведення місця для паркування для осіб з інвалідністю, підсилення деяких конструкцій будівлі», – зазначила Катерина Рижеченко. 

Додала, що в планах – облаштувати частину приміщення театру під «малу сцену» і провести реставраційні роботи для розміщення 30 глядачів. Таким чином зроблять простір для індивідуальної реалізації акторів і майданчик для режисерських експериментів.

Катерина Рижеченко додала, що нині напрацьовують стратегію розвитку закладу. Розглядають і питання розширення сфери додаткових платних послуг: надання рекламних площ театру, прокат костюмів, розробка сценаріїв, фото-, відео- і кінозйомки, театралізовані свята, конкурси. Це дасть додаткові надходження до фонду театру, які спрямують на його розвиток.