• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Цього року на Полтавщині в межах програми «Велика реставрація» відремонтують філармонію та почнуть реставрувати краєзнавчий музей

Від Полтавської облдержадміністрації до президентської програми «Велика реставрація» подали два об’єкти – Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського та Полтавська обласна філармонія. Про це повідомила заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко під час пресконференції, на якій продовжила презентацію Стратегії розвитку області до 2027 року.

«Цього року, якраз до 30-річчя належності України, ми плануємо завершити реставрацію Полтавської обласної філармонії. Роботи там ведуть понад 10 років і постійно припиняються через нестачу фінансування. Ми не дозволимо чекати ще 10 років, – повідомила Катерина Рижеченко. – Обласна філармонія після театру імені Гоголя стане другим обласним майданчиком із сучасною технікою, куди можна буде запрошувати артистів національного рівня».

Уже багато чого зроблено всередині приміщення, на цей рік залишилося облаштувати фасад, реставрувати ганки, виконати всі умови для мало мобільних груп населення та облаштувати територію. Обсяг фінансування для завершення проєкту - 51 мільйон гривень. У 2021 році область виділила 6 мільйонів гривень для продовження робіт. Очікується надходження із державного бюджету – 45 мільйонів гривень (кошти ДФРР).

Реставрація Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського запланована до 2023 року. Нині допрацьовують проєкт. Катерина Рижеченко розповіла, що музей має стати сучасним. Передбачається: повна реекспозиція залів, особливу увагу буде приділено залу № 16, презентацію якого планується провести в рамках відзначення 30-річчя незалежності України; реалізація низки костюмованих театралізованих екскурсій, першу з яких буде присвячено тематиці родини Кочубеїв.

Реалізація етапів реставрації дозволить: зробити споруду доступною для маломобільних груп населення, збільшити на 55% кількість відвідувачів, залучити інвесторів, збільшити на 68% надходження до спеціального фонду музейного закладу, створення багатофункціонального музейного комплексу з технічним забезпеченням на рівні міжнародних стандартів, формування простору для проведення виставкових та мистецьких проектів.

Загальна вартість робіт – 105 мільйонів гривень, планується залучення коштів із державного бюджету.

У 2021 році також на Полтавщині триватиме реконструкція приміщення під музей «Історико-культурний заповідник «Більськ». Необхідний обсяг фінансування – 32,7 млн грн. На 2021 рік передбачено фінансування з обласного бюджету (2 млн грн.) та з ДФРР (10 млн грн.).

«Планується свторити азмінприміщення музею та спеціальні сховища для знахідок, які наразі зберігаються і в краєзнавчому музеї, і в непристосованому приміщенні, і в Харкові, – розповіла Катерина Рижеченко. – Відкриття приміщення музею дозволить зробити Більське городище туристичним магнітом: доступним для огляду всесезонно, збільшити потік відвідувачів, дозволить отримати додаткові надходження до фонду установи, розвинути інфраструктуру громади».

Археологи зі всього світу теж матимуть можливість досліджувати Більське городище VІІІ – ІІІ ст. до н. е.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk