Previous Next

У межах програми «Велике будівництво» у Миргороді проводять реконструкцію двох закладів освіти

Надрукувати

За дорученням голови Полтавської облдержадміністрації його перший заступник Дмитро Лунін побував на об’эктах програми «Велике будівництво». У Миргороді розпочали реконструкцію двох закладів освіти, які було збудовано в 1900 та 1907 роках. Це центр естетичного виховання та приміщення школи № 1, в якій у подальшому буде діяти школа мистецтв.

«Питання реалізації реконструкції об’єктів у межах програми «Велике будівництво» перебуває на особистому контролі голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова, – розповів Дмитро Лунін. – Сьогодні оглянув у Миргороді хід реконструкції двох закладів освіти. Будівлі, хоч і старі, але дуже добротні та красиві: з великими залами, високими стелями, гарними фасадами. Важливо всю цю велич зберегти, а середину наповнити змістом і гарними сучасними умовами».

Реалізація проєктів стала можливою завдяки НКПВУ та місцевій владі. Нині в школах тривають демонтажні роботи. На цей рік запланована повна реконструкція будівель, покрівлі, заміна вікон і дверей, утеплення фасадів, проведення внутрішніх оздоблювальних робіт.

Після реконструкції більше 800 дітей міста зможуть відвідувати в центрі естетичного виховання до 20 гуртків та в окремому приміщенні будуть займатися музикою.