Ольга Стефанішина: Уряд визначив кроки для виконання Указу Президента щодо боротьби з домашнім та гендерним насильством

Надрукувати

21 квітня Уряд схвалив розроблений Міністерством соціальної політики План заходів з реалізації Указу Президента «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства».

Невідомий об'єкт«Високий рівень життя та гендерна нерівність не можуть співіснувати в одній країні. Неможливо збудувати успішну країну, якщо діти змалечку зростатимуть в умовах, де існує домашнє насильство, їхні друзі або батьки потерпають від гендерного насильства на роботі або вдома. Коронакриза оголила слабкі місця - ми потребуємо ширшого інформування на цю тему, доступних та дієвих державних послуг для підтримки постраждалих та покарання або реабілітації кривдників. План заходів сфокусує роботу державних органів влади на вирішенні цих питань», – прокоментувала рішення Ольга Стефанішина, Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. 

Зокрема, План заходів спрямований на створення на центральному і регіональному рівнях ефективної системи запобігання та протидії домашньому насильтству, а також насильству за ознакою статі 

Ольга Стефанішина також відзначила важливість ухваленої Урядом Постанови, яка  визначає механізм надання субвенції з державного до місцевих бюджетів на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

«Кошти з державного бюджету дозволять створити нові притулки у різних регіонах для захисту громадян від насильства. Не менш важливим є забезпечити мобільність спеціальних груп для негайної реакції на такі випадки, для цього за необхідності будуть куплені автомобілі. Насильству немає місця у нашому суспільстві і його прояви потребують рішучої відповіді органів влади, підтримки та допомоги громадянам». – сказала Ольга Стефанішина.

Євроінтеграційний портал