Previous Next

Полтавщина готується до відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди

Надрукувати

21 квітня відбулася виїзна робоча нарада щодо підготовки та відзначення на державному рівні 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди. 

Нараду провела заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко. Разом з народними депутатами Анастасією Ляшенко та Максимом Березіним, селищним головою та представниками профільних департаментів  обговорили заходи, які заплановані у зв’язку з ювілеєм, та окреслили попередній план дій щодо підготовки об’єктів соціальної сфери.

Зокрема, делегація відвідала Чорнухинський літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди, галерею мистецтв, парк імені філософа, Центр культури і дозвілля, Лохвицький краєзнавчий музей  імені Г.С. Сковороди.

У планах зробити капітальний ремонт приміщення та прилеглої території комунального закладу «Центр культури і дозвілля», картинної галереї та реконструкцію музею в Чорнухах.

Для заходів залучатимуться депутатські кошти. Облдержадміністрація ініціюватиме залучення коштів державного та обласного бюджетів. Обласним коштом планується повести культурно-масовий захід.  

Громада Лохвиці проведе благоустрій прилеглої території біля пам’ятника Григорія Сковороди. Там планують проводити ювілейні заходи обласного рівня.