Previous Next

Із початку березня в області сталося 306 пожеж на відкритих територіях

Надрукувати

На Полтавщині  триває масове випалювання сухої трави. Так, за тиждень (5-11 квітня) в Полтавській області зафіксовано 140 пожеж на відкритих територіях, у результаті чого вогнем знищено 288 га сухої трави та очерету.

Лише протягом 11 квітня в області через випалювання сухої трави виникло 57 пожеж. Вогнем пошкоджено 99 га сухої рослинності.  

Загалом із початку березня на Полтавщині сталося 306 пожеж на відкритих територіях, зокрема 2 пожежі – на сміттєзвалищах. Внаслідок пожеж вигоріло 668 га сухої рослинності та загинули 2 людини.

Також в області зафіксовано 2 лісові пожежі, у результаті чого вигоріло 0,72 га лісової підстилки.

Тож, зважаючи на зростаючу кількість пожеж, спричинених випалюванням сухої трави, Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації закликає мешканців області не випалювати суху рослинність на відкритих територіях, поблизу лісових насаджень, не спалювати траву та сміття поблизу господарських та житлових будинків, адже вогонь за вітряної й сухої погоди поширюється з блискавичною швидкістю.

Пам’ятаймо, випалювання сухої трави – це причина пожеж на луках, у лісах, на торфовищах.

Це ймовірність загоряння житлових будинків, господарських споруд під час прибирання на дачних, присадибних ділянках і спалювання сміття та трави.  

Це ймовірність отримання опіків та загибелі людей.  

Це завдає великої шкоди ґрунту, повітрю, рослинному та тваринному світу.

Нагадаємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб від 15 300 до  21 420 грн.

За підпал трави природно-заповідного фонду штраф для громадян становить від 6 120 до 12 240 грн, а для посадовців – від 21 420 до 30 600 грн.

Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту

 та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації