Previous Next

Цьогоріч на Полтавщині планують випробувати нові туристичні маршрути

Надрукувати

12 квітня на апаратні нараді директор Департаменту культури і туризму ОДА Ірина Удовиченко поінформувала про розвиток туризму в Полтавській області в 2021 році.  

Зокрема, надається фінансова та інформаційна підтримка суб’єктам туристичної діяльності.

«Буде проведений конкурс для підтримки садиб сільського зеленого туризму на Полтавщині. Ним передбачено фінансування в розмірі 100, 70 та 50 тис. грн за 1, 2, 3 місця відповідно на умовах 50% співфінансування заявниками. В області офіційно зареєстровано 32 садиби сільського зеленого туризму. В результаті подальшої реалізації подібних конкурсів за 7 років нададуть фінансове сприяння 18 стартапам у цій сфері», – сказала Ірина Удовиченко.

Крім того, заплановано проведення конкурсу для мікро-, малого підприємництва у сфері надання супутніх туристичних послуг та проведення курсів підвищення кваліфікації для гідів області. Курси заплановані на травень-червень.

На цей рік передбачено участь області  у 5-7 туристичних виставкових заходах у Києві, Львові, Одесі, Кропивницькому, Харкові, Запоріжжі.

Також Ірина Удовиченко повідомила, що визначено туристичні об’єкти, на території яких необхідно забезпечити покриття 4G у межах меморандуму з Vodafone UA. Подано 41 об’єкт, який відвідують туристи. Це природо-заповідні території, садиби сільського зеленого туризму, ландшафтні парки, історико-культурні та літературно-меморіальні заповідники, окремі об’єкти культурної спадщини.

Одним із напрямків роботи Департаменту є розвиток активного туризму. У квітні-травні запланована презентація  спільного з громадською ініціативою «Greenways» туристичного вело- та пішого маршруту за напрямком Полтава – Опішня.

Протягом 2021 року відбуватиметься підготовка  до відзначення 300-річчя від дня народження Г.С. Сковороди. Планується апробація маршруту Полтава – Сковородинівка (Харківська область).