• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині висадили 30 сосен з нагоди 30-річчя незалежності України

Сосни у Чалівському лісництві садили заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко, лісівники та представники ОДА.

«Полтавська обласна державна адміністрація долучилася до глобального екологічного проєкту «Озеленення планети». Сьогодні на Полтавщині з’явився гектар нового лісу. Це буде лісозахисна смуга. Серед місцевих сосен висадили й 30 дерев, які надійшли з Львівщини. Їх висадили як символ єднання до 30-річчя незалежності України. Одним днем садіння лісу не завершується. Щороку лісівники висаджують сотні гектарів лісу», – сказала Катерина Рижеченко.

Головна місія проєкту – змінити екосвідомість людей у напрямку шанобливого ставлення до природи. Мільйонне дерево вже традиційно висадять в Україні.

Цього року до 30-річчя незалежності України у межах проєкту в кожне міністерство та всі державні адміністрації України надіслано по 30 саджанців дерев.  Їх надає Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр. Всього відправили понад 1300 саджанців.

Саме на цьому підприємстві впродовж останніх років будується перший в Україні сучасний лісорозсадницький комплекс із вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою.

Як розповів т.в.о. начальника Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства  Юрій Рогожинський, 21 березня – міжнародний день лісу. А в третю суботу квітня проводять акцію садимо ліс разом.

«Щорічно в лісництвах області висаджуємо нові дерева. Цього року плануємо висадити 127 га нових лісів та 890 га зрубів.Практично вже роботи на завершальному етапі. Найбільше нового лісу цього року садить Полтавський та Миргородський лісгоспи», –  сказав Юрій Рогожинський.

 

Організатором ініціативи «Озеленення планети» (https://greeningplanet.org/) є благодійний фонд «Озеленення України» за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів і Державного агентства лісових ресурсів України. (https://dpllsnc.com.ua)..

Місія проєкту "Озеленення Планети" – висадити 100 000 000 дерев по всій планеті протягом трьох років. Відновити екосистему Землі.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk