Червоний рівень епідемічної небезпеки з 11 квітня встановлено у Харківській області, а з 10 квітня скасовано в Івано-Франківській області

Надрукувати

На території Харківської області з 00 годин 00 хвилин 11 квітня встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 9 квітня.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в області значне зростання захворюваності.

«В області протягом 3-х днів спостерігається перевищення двох ознак: рівень госпіталізації більше 60 осіб на 100 тисяч населення. І уже становить 80 осіб на 100 тисяч населення. Також перевищено коефіцієнт виявлених випадків інфікування», - зазначив Віктор Ляшко.  

Таким чином за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 годин 00 хвилин 11 квітня 2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Харківської області.

В регіоні застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки.

Голові ОДА доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів.

Водночас на засіданні прийнято рішення про скасування червоного рівня епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області з 00 годин 00 хвилин 10 квітня 2021 р.

Як підкреслив головний санітарний лікар, на сьогодні відмічається покращення ситуації  в області.

«Щотижнева кількість випадків зменшилась за останній місяць у три рази, за останній тиждень спад захворюваності - мінус 37%. Схожими темпами знизилась і кількість госпіталізацій: за останній місяць у 2 рази. Сьогодні Івано-Франківська область входить у п’ятірку регіонів з найкращою ситуацією за рівнем госпіталізації і за зайнятістю ресурсів медичної системи», - підкреслив він і додав, що, наприклад, завантаженість ковідних ліжок з киснем у регіоні зменшилася за останній тиждень з 63% до поточних 38%, а виявлення нових випадків фіксується на рівні 13%.

«Станом на ранок 9 квітня в області виконано всі передумови для виходу із червоного рівня епідемічної небезпеки. Таке покращення в області спричинене вчасно встановленими ефективними карантинними обмеженнями спочатку регіональною комісією, а потім Державною комісією ТЕБ та НС», - зазначив заступник Міністра охорони здоров’я.

В Івано-Франківській області будуть діяти обмеження, встановлені для жовтого рівня епідемічної небезпеки. У той же час, на засіданні Комісії наголошено, що органи місцевої влади повинні контролювати ситуацію, зокрема неухильне дотримання всіх обмежувальних заходів, і в разі потреби їх посилювати, щоб не допустити збільшення захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Урядовий портал.