Previous Next

Попередній збір заявок на Інтернет-субвенцію для територіальних громад продовжили до 9 квітня, – Ігор Панченко

Надрукувати

7 квітня заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко провів онлайн-нараду з представниками територіальних громад області щодо активізації подання заявок на отримання Інтернет-субвенції.

Невідомий об'єктМіністерством цифрової  трансформації України був оголошений попередній збір заявок від територіальних громад  до  31 березня 2021 року. Наразі Мінцифри прийняло рішення про продовження терміну до 9 квітня 2021 року.

«Субвенцію спрямують на підключення широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості закладів соціальної інфраструктури – освіти, медицини, культури, пожежних частин, центрів надання адміністративних послуг та адміністративних будівель органів місцевого самоврядування, – зазначив Ігор Панченко. – На основі поданих заявок сформують перелік населених пунктів, узагальнять кількість закладів соціальної інфраструктури й суми витрат для підключення їх до швидкісного Інтернету. Потім Кабінет Міністрів має затвердити  постанову, якою визначатимуться порядок й умови надання Інтернет-субвенції. Після цього впродовж 10 робочих днів голови територіальних громад мають офіційно подати до Мінцифри заявки на отримання фінансування. Наступний крок – розподіл коштів між громадами, затверджений розпорядженням Уряду. Громади проводитимуть закупівлі послуг підключення до швидкісного Інтернету й звітуватимуть про використання цих коштів».

Нагадаємо, що у бюджеті на 2021 рік передбачено 500 млн гривень для підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового Інтернету в межах бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості».

Мінцифри вже опублікувало проєкт відповідної постанови КМУ. Ознайомитися з ним можна за посиланням: https://bit.ly/3cYNRIc