Previous Next

Відновлено ремонт автодороги Полтава-Красноград

Надрукувати

У 2020 році на замовлення Служби автомобільних доріг у Полтавській області розпочато поточний та капітальний ремонти на автодорозі державного значення Р-11 Полтава-Красноград. До цього протягом останніх 60 років не було масштабного оновлення даного автошляху.  Проїзд підтримувався шляхом проведення ямкових ремонтів.

На автомобільній дорозі Р-11 Полтава – Красноград відновлено роботи з поточного середнього ремонту. Підрядна організація працює поблизу с.Кошманівка Машівської громади. Наразі проводиться спушування – один із процесів регенерації. Він забезпечить посилення основи дороги. Після цього буде укладено два шари асфальтобетону, зокрема верхній шар – зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Заплановано провести два види ремонту: поточний середній на ділянці км 0+000 – 25+850 (окремими ділянками) та капітальний – на ділянках км 25+850 – 29+150, км 29+150 – 32+550. Завершено тендер на визначення розробника проектно-кошторисної документації на проведення поточного середнього ремонту на ділянці км 32+550 – 45+136.

«На цій дорозі з часу її будівництва жодного разу не було поточного чи капітального ремонту. У зв’язку з обмеженим фінансуванням проїзд забезпечувався шляхом проведення ліквідації ямковості. Протягом 60 років експлуатації дорога вичерпала свій технічний ресурс і тепер не витримує сучасних навантажень. Щороку руйнування покриття лише збільшуються, відтак необхідно збільшувати фінансування для підтримання проїзного стану дороги. Враховуючи ці фактори Службою автодоріг було прийнято рішення оновити дорогу по максимальній протяжності», – розповідає начальник Служби автодоріг Іван Краповницький.

Минулого року було влаштовано майже 20 км нижніх шарів у межах поточного та капітального ремонтів. У 2021 році роботи будуть продовжені.

Дорога побудована в період з 1958-1961 рр. Проходить Полтавською та Харківською областями. Протяжність в межах Полтавської області – 45, 136 км.

Пресслужба Служби автомобільних доріг у Полтавській області