Previous Next

Продовжуються щоденні спільні перевірки за дотриманням карантинних вимог у транспорті м. Полтави

Надрукувати

Управлінням інфраструктури та цифрової трансформації облдержадміністрації спільно з представниками відділу з питань транспортних перевезень Полтавського міськвиконкому, Полтавської районної державної адміністрації, Слобожанського міжрегіонального Управління Укртрансбезпеки у Полтавській області, Управління патрульної поліції в Полтавській області та Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області проведено перевірку транспортних засобів із дотримання автомобільними перевізниками законодавства про автомобільний транспорт та карантинних вимог під час перевезення пасажирів у м. Полтава.

Обласна робоча група працювала на зупинці громадського транспорту «Будинок Побуту» та на території автовокзалу АС-1. Було перевірено 47 транспортних засобів.

Увагу приділяли дотриманню автомобільними перевізниками рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СOVID-19): наявності у водія респіратора або захисної маски; спиртовмісних антисептиків біля вхідних дверей транспортного засобу; наявності в салоні інформаційних матеріалів про необхідність використання засобів індивідуального захисту; кількості пасажирів, яка повинна бути не більшою, аніж кількість місць для сидіння; санітарній обробці салону автобуса дезінфікуючими засобами; наявності у транспортному засобі інформаційних матеріалів для пасажирів про заходи профілактики коронавірусної хвороби (СOVID-19).

Окрім того, проводилася перевірка дотримання договірних умов, зокрема наявності необхідних документів на обслуговування маршрутів; комплектності та наявності в належному стані обладнання першої необхідності в транспортних засобах, зокрема – аптечок і вогнегасників.

Робочою групою виявлені порушення дотримання карантинних вимог у міському транспорті – відсутність у водія респіратора або захисної маски, перевищення кількості пасажирів.

За результатами проведеної перевірки складені відповідні матеріали.

 

 

 Управління інфраструктури та цифрової трансформації Полтавської обласної державеної адміністрації