• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Полтавська ОДА звертатиметься до правоохоронних органів щодо порушення процедури прийняття рішення на сесії Лубенської райради

31 березня відбулася четверта позачергова сесія Лубенської районної ради восьмого скликання. Одне з питань, які розглянули депутати, – внесення змін до рішення районної ради № 97-III від 18 лютого 2021 року «Про внесення змін до показників районного бюджету Лубенського району на 2021 рік». Його підтримала переважна більшість депутатів.

Відповідно до ухваленого рішення вільні залишки коштів загальних фондів районних бюджетів ліквідованих районів у повному обсязі будуть перераховані до загального фонду районного бюджету Лубенського району.

Як повідомили в Лубенській райраді, частину акумульованих коштів спрямують на забезпечення виплати заробітної плати звільненим працівникам. Водночас, територіальним громадам частину відповідних коштів не розподілили.

Як повідомили в Юридичному департаменті облдержадміністрації, взимку фінансовий відділ Лубенської РДА як уповноважений орган вносив на розгляд сесії райради проєкт рішення про перерахування та розподіл залишків коштів. Відповідно до другого додатку проєкту рішення фінансові ресурси мали перерахувати за цільовим призначенням на рахунки територіальних громад. Іншу частину – зарахувати до районного бюджету Лубенського району й спрямувати на проведення розрахунків із працівниками райрад, райдержадміністрацій, утримання апарату новоствореної Лубенської райради. 18 лютого депутати та голова Лубенської райради це рішення підтримали, але в подальшому голова Лубенської райради його не підписала. Відповідно, воно не набрало законної сили.

ОДА зверталася до правоохоронних органів щодо свідомого блокування з боку посадових осіб Лубенської райради розподілу коштів на територіальні громади.

Як зазначили в Лубенській РДА, новий проєкт рішення, що було прийняте 31 березня, фінансовий відділ РДА не готував і не подавав на розгляд сесії, крім того, райрада не погодила з ним як уповноваженим органом цей проєкт. Тобто порядок підготовки проєкту рішення був порушений.

Полтавська облдержадміністрація звертатиметься до правоохоронних органів, зокрема прокуратури, для вжиття заходів відповідно реагування.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk