Кредитний онлайн-договір = паперовому!

Надрукувати

Кредитний онлайн-договір підписується одноразовим паролем, який згідно із Законом України «Про електронні довірчі послуги» має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис чи кваліфікований електронний підпис.

Невідомий об'єктНе нехтуй своїми зобов’язаннями за кредитом, якщо він укладений в онлайн-форматі. 

Під час укладання договору на вебсайті людина ставить «галочку» навпроти рядка «підтверджую згоду на обробку своїх персональних даних, зокрема їх передавання до бюро кредитних історій».

Тому інформація про тебе і про твій кредит також доступна бюро кредитних історій. 

Невиконання умов кредитного онлайн-договору може негативно вплинути на твою кредитну історію та ускладнити отримання нового кредиту.

Якщо ти не будеш виконувати свої зобов’язання, фінансова установа може передати інформацію про тебе до колекторської компанії. У такому разі тобі можуть телефонувати та писати представники колекторської служби з вимогою повернути борг.

Твій порадник!

Уважно читай договір з фінустановою, навіть, якщо укладаєш його онлайн. Звертай увагу на відсоткову ставку, комісії, додаткові платежі та штрафи в разі прострочення.

Пам’ятай, якщо береш кредит більший за мінімальну зарплату й строком на понад місяць, то фінустанова повинна надати не тільки договір, але й паспорт споживчого кредиту.

Виконуй зобов’язання за кредитним онлайн-договором.

Якщо фінансова установа порушила твої права, звертайся до Національного банку України.

Як можна звернутися до Національного банку України:

За матеріалами інформаційної кампанії #ЗнайСвоїПрава